Directorul Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Mehedinti, Radu Ganda, a declarat ca datoriile restante din anii 2005 si 2006 ale spitalelor vor incepe sa fie achitate din luna octombrie.
Potrivit sursei citate, efortul financiar, de circa trei milioane de lei, va fi suportat atat de la bugetul de stat, cat si din fondurile Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, care, alaturi de platile curente, va asigura si decontarea unor servicii medicale prestate in unitatile spitalicesti si a medicamentelor utilizate in tratamentul bolnavilor.

„In urma rectificarii de buget care a fost facuta in ultima saptamana a lunii septembrie ni s-au alocat sumele necesare desfasurarii activitatilor spitalicesti pana la sfarsitul anului. De asemenea, avem bani si pentru medicamentele care vor fi eliberate bolnavilor de cele 49 de farmacii din judet in lunile octombrie, noiembrie si decembrie” – a precizat Ganda.

In opinia directorului Ganda, pentru sezonul rece, cand asiguratii sunt expusi mai mult imbolnavirilor, CJAS Mehedinti va dispune de resurse financiare pentru atenuarea efectelor unor boli specifice perioadei de iarna.