Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat că datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) se ridică la peste 17 milioane de lei. Potrivit dr. Cristian Jianu, situaţia a fost cauzată atât de subfinanţarea unităţii spitaliceşti, cât şi de managementul necorespunzător promovat de fostul manager Doina Borugă, cercetată de DNA în cazul unei licitaţii suspecte vizând achiziţia de echipamente medicale necesare dotării maternităţii din Drobeta Turnu Severin.

„Sper ca managerul interimar numit miercuri de Consiliul Judeţean Mehedinţi, Marinică Stoian, să reuşească să revitalizeze SJU. Sigur, el va fi sprijinit de autorităţile judeţene în demersul său de a achita arieratele, altfel va fi prelungit marasmul economic cu care ne confruntăm”, a afirmat Cristian Jianu.

Întrebat în legătură cu motivele pentru care nu a fost desemnat manager interimar al SJU, deşi a fost propus de Colegiul Medicilor Mehedinţi, Cristian Jianu a afirmat că „la mijloc au fost incalificabilele chestiuni politice”, dar nu regretă că funcţia a fost ocupată de colegul său, dr. Marinică Stoian.AGERPRES