Noi date referitoare la medicamentele destinate oncologiei şi modul în care acestea pot fi folosite în diferite tipuri de cancer vor fi prezentate la a 46-a reuniune anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO), a anunţat Roche.

Pe durata evenimentului, care are loc în perioada 4-8 iunie 2010, la Chicago, vor fi prezentate aproximativ 400 de rezumate despre medicamentele Roche destinate cancerului şi despre noile molecule aflate în dezvoltare pentru 30 tipuri de cancer.

Principalele rezultate ce urmează să fie prezentate includ date noi ale unui studiu de fază III, cu rezultate pozitive în cancerul ovarian în stadiu avansat, maladie în care este nevoie urgentă de noi terapii, precum şi noi date privind utilizarea unuia dintre medicamentele sale din portofoliul de oncologie în cancerul colorectal avansat.


Vor fi prezentate şi date din studiul de fază III privind utilizarea unuia dintre medicamentele produse de companie ca tratament de mentenanţă în limfomul folicular, o formă incurabilă de cancer, în cazul căruia majoritatea pacienţilor trec prin perioade de recădere sau remisie pe măsură ce boala progresează, dar şi o nouă combinaţie de medicamente ce ţintesc receptorul HER2: date din studii de fază Ib / II privitoare la eficacitatea, siguranţa şi tolerabilitatea unui nou anticorp monoclonal, pentru pacientele cu cancer avansat de sân HER2-pozitiv tratate anterior. AGERPRES