asistente.jpgAsociatia de Formare si Consiliere Nadlac in parteneriat cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România Filiala Arad si Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a lansat un proiect de formare si asistenta profesionala in domeniul sanatatii.

Dupa cum informeaza Mihaela Indricau, presedinte al AFC Nadlac, proiectul se intituleaza „Departament de formare si asistenta profesionala in domeniul sanatatii DeFAPDoS – ID proiect: 9460”.

Potrivit acesteia, proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pe baza contractului semnat cu Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Vest si AMPOSDRU. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni si se adreseaza asistentilor medicali generalisti din cabinetele medicale scolare si spitale, dornici de perfectionarea cunostintelor de specialitate, dar si de dobândirea de noi cunostinte legate de comunicarea in limba engleza, precum si de consilierea profesionala.

Tematicile cursurilor de formare din domeniul „asistent medical generalist” sunt conforme codului COR si se inscriu in urmatoarele module: protectie, sanatate si securitate in munca; igiena si siguranta alimentara – aditivi alimentari; rolul asistentului medical in profesie si in protectia copilului; tehnici de specialitate specifice asistentului medical in sector sanitar, la aceste tematici adaugându-se cursurile de consiliere si orientare privind cariera si, respectiv de comunicare in limba engleza. „Grupul tinta este alcatuit din 100 de asistenti medicali generalisti din cabinetele medicale scolare si spitale, cursurile fiind gratuite”, a adaugat presedintele AFC Nadlac.