În perioada 16-17 iunie 2022 va avea loc la cea de a XIV-a ediție a Cursului Național URGEMED, organizat de Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, sub auspiciile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Evenimentul se va desfășura anul acesta în varianta HIBRID (online și onsite).

Ca în fiecare an, cursul va aduce la un loc experți în neurologie pediatrică, boli infecțioase, gastroenterologie intervențională, endocrinologie, imunologie și alergologie pediatrică, ORL pediatric, cardiologie și formatori MF, iar moderatori vor fi prof. dr. Dragoș Vinereanu și dr. Rodica Tănăsescu.

Module URGEMED 14
Neurologie pediatrică – Prof. Dr. Dana Craiu și Dr. Daniela Ștefănescu
Boli infecțioase – Long Covid – Prof. Dr. Victoria Aramă și Dr. Sandra Adalgiza Alexiu
Gastroenterologie intervențională – Conf. Dr. Bogdan Mateescu și Dr. Ligia Moșneaga
Endocrinologie – Prof. Dr. Cătălina Poiană și Dr. Daciana Toma
Imunologie și alergologie pediatrică – Dr. Alexis Cochino și Conf. Dr. Mihaela Adela Iancu
ORL pediatric – Conf. Dr. Dan Gheorghe și Ș.L. Dr. Mihaela Daniela Baltă
Cardiologie – Prof. Dr. Dragoș Vinereanu și Dr. Rodica Tănăsescu

Înscrierea la eveniment se va face prin achitarea taxei de participare și ulterior prin completarea formularului de înregistrare. Înscrierea NU se poate face pe loc în ziua evenimentului. Eveniment în curs de creditare cu punctaj EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Cursul URGEMED 14 se va desfășura fizic la Hotel Pullman București (Piața Montreal nr. 10, București, Sector 1).

 

Taxe în funcție de participarea ONSITE / ONLINE:

ONSITE (prezență fizică în sală)

  • Membri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (cu cotizația plătită la zi): 110 RON
  • Nemembri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov: 150 RON

ONLINE (laptop, tabletă)

  • Membri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (cu cotizația plătită la zi): 70 RON
  • Nemembri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov: 100 RON
  • Asistenți medicali: 50 RON
  • Studenții la medicină au acces gratuit la lucrările cursului exclusiv ONLINE

„Nu ne-am propus să devenim urgentiști, nu ne-am propus să înlocuim ambulanțele! Ne propunem să aducem ce e nou sau să învățăm ce ar putea constitui o greșeală. Ne propunem să îmbunătățim practica medicală de zi cu zi. Să putem depista la timp cazurile cu potențial de agravare, să îndrumăm corect și la timp pacienții. Care dintre pacienți? TOȚI, așa cum e medicina de familie. Copii și vârstnici cu sau fără patologii asociate, cu sau fără potențial de gravitate. Toți trebuie tratați, toți trebuie abordați individual. Orice medic, indiferent de specialitatea lui, trebuie să poată depista și uneori aborda corect urgențele. Ne propunem să aducem în continuare și aspectele revoluționare ale științei medicale și ale tehnologiei. Să le cunoaștem, ca să putem îndruma pacienții cu maximum de șanse pentru ei. Deoarece în specialitatea noastră, marcată de interdisciplinaritate, nevoia este foarte mare și trebuie să știm tot ce e nou, să alegem ce este mai potrivit pentru fiecare în parte. Pentru că noi suntem coordonatorii sănătății pacienților noștri, sfătuitorii lor”, a declarat Dr. Rodica Tănăsescu.