curs-postuniversitar.jpgAmfiteatrul „Emil Racoviţă” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a găzduit recent cursul postuniversitar „Durerea în practica medicală” adresat medicilor din asistenţa medicală primară.

Cursul postuniversitar a fost organizat de către Disciplina de Medicină de Familie din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG, prin dl. prof. univ. dr. Afilon Jompan, în colaborare cu Disciplina de Balneofiziokinetoterapie şi a reunit un număr de peste 250 de participanţi, medici de familie din judeţul Arad.

În cuvântul de deschidere, prof. univ. dr. Afilon Jompan a transmis mesajul rectorului prof. univ. dr. Aurel Ardelean în care a fost subliniată deschiderea pe care o are Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii faţă de profesionalismul medicilor de familie şi priorităţile, în plan naţional, ale disciplinei de Medicina Familiei. În cadrul întâlnirii au fost prezentate cărţi şi citate din bibliografia naţională pentru o bună pregătire a medicilor rezidenţi, primul masterat pe ţară în Medicina Familiei şi prima conducere de doctorat din domeniul Asistenţei Medicale Primare.

„Cursul a fost cotat cu şase credite (CMR) Colegiul Medicilor din România şi aduce la zi obiectivele stabilite de Academia Europeană de Combatere a Durerii, care stabileşte ghidurile de bună practică şi de terapie a durerii pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor”, a declarat prof. univ. dr. Afilon Jompan din cadrul UVVG.