spital resita.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va organiza un curs pentru atestarea de medici recoltori, în cadrul programului naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, având în vedere incidenţa crescută a acestei boli.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are calitatea de unitate sanitară organizatoare de reţea de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin la nivelul judeţului Caraş-Severin, care are o incidenţă crescută. Acesta este motivul pentru care va organiza, în luna mai 2016, un curs adresat medicilor de familie şi medicilor de medicină generală, pentru obţinerea atestatului de medic recoltor (material celular cervical) pentru acest Program Naţional de Sănătate. Cursul este gratuit şi creditat cu puncte EMC (Educaţie Medicală Continuă)”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Violeta Florea.

Cursul pentru obţinerea atestatului de medic recoltor este organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Acesta va avea loc în perioada 16 – 20 mai, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Toţi medicii interesaţi vor trebui să confirme participarea până cel târziu la data de 6 mai, a precizat Violeta Florea. AGERPRES