Curs Monitori Studii Clinice pentru Începători, 27-28 Februarie, București

Cursul de monitori începători organizat de Avantyo reprezintă o oportunitate pentru cei care vor să se instruiască în activități de studiile clinice și pentru managerii din firmele conducătoare de studii clinice (CRO) de mărime mică și mijlocie, dornici să îmbunătățească cunoștințele juniorilor din echipă.

Evenimentul se va desfășura la Park Inn by Radisson Blu Bucharest Hotel – Sala Jupiter, pe 27-28 Februarie 2020.

Trainingul va fi ținut de Dr. Cătălina Sârbu, Președintele ACCSCR (Asociația Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România) în limba engleză.

Vizitați pagina evenimentului pentru inscriere online și detalii în timp real despre numărul de locuri disponibile, adresă, agendă, certificate de participare –  https://www.avantyo.com/training/cra-training-program/cra-entry-level.

 

AVANTYO își deschide seria de cursuri din 2020 cu programul de instruire dedicat monitorilor, celor aflați în centrul proiectelor de studii clinice, etapă importantă în lungul drum al transformării moleculei descoperite în laborator în tratament pentru pacienți.

CRA sunt cei care monitorizează respectarea protocoalelor și reglementărilor studiilor clinice, fiind în același timp și legătura dintre compania farmaceutică (sponsorul studiului clinic), echipa de medici investigatori și alți furnizori. Ei pot lucra direct cu sponsorul ca freelanceri independenți sau pentru  o companie conducătoare de studii clinice (CRO).

De obicei, un CRA trebuie să dețină o diplomă academică medicală sau în domenii asociate (biomedicale și „Life Sciences”) și obligatoriu să cunoască bunele practici clinice și reglementările. In țările occidentale, există module de formare universitare și post universitare pentru CRA. În România, monitorii trebuie să participe periodic la traininguri pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutăți.

AVANTYO Institute of Clinical Research oferă celor interesați un program de instruire pentru Monitori Studii Clinice / Clinical Research Associates (CRA) care este structurat în doua module, pentru începători și avansați.

Cursul din februarie 2020 este pentru începători, fiind destinat instruirii proaspeților profesioniști din studii clinice care vor să își îmbunătățească cunoștințele (monitorii juniori / Junior CRA), celor ce lucrează într-un CRO dar vizează o altă poziție (asistenți de cercetare clinică / CTA, specialiști în reglementare etc), sau medicilor, farmaciștilor, rezidenților, biologilor și biochimiștilor care doresc să intre acum în domeniul fascinant al studiilor clinice ca monitori.

Pe lângă concepte teoretice și reglementări, Dr. Sârbu va prezenta la curs și exemple din situații reale. Valoarea unui curs face-to- face cu trainerul rămâne incontestabilă, dând posibilitatea de a interacționa mult mai bine, de a pune întrebări și de a lămuri subiectele neclare.

Curricula cuprinde subiecte despre evoluția și etapele studiilor clinice, modul în care se desfășoară acestea,  reglementările care se aplică, responsabilitățile actorilor principali (echipa de medici investigatori, monitorii si sponsorii farma) și documentele esențiale ale studiului, dosarul pacientului,  investigațiile non-clinice și punerea în practică a principiilor  ALCOAC (Attributable, Legible, Contemporaneous, Original, Accurate).

Un rol important în structura cursului îl ocupă Consimțământul Informat și reglementările legale privind pacienții, procedurile și raportarea în siguranță între actorii studiului, pregătirea pentru audituri și inspecții ale sponsorilor și ale autorităților de reglementare.

Managementul datelor, analizele statistice, felul în care se face arhivarea la centrul medical de recrutare a pacienților sau la sponsor, contractele cu diferiți membrii ai echipei și subcontractarea furnizorilor, sunt si ele prezentate la curs.

 

Despre AVANTYO Institute of Clinical Research

AVANTYO Institute of Clinical Research este o companie românească de training, formare medicală și consultanță care oferă o platformă de networking atât pentru profesioniștii cu experienta cât și pentru cei aflați la început de drum, astfel încât aceștia să se interconecteze, să învețe, să progreseze în cercetare și să se dezvolte pentru a putea atinge succesul în domeniul cercetării clinice. Prin facilitarea rețelelor și a colaborării între toți actorii implicați în procesul de cercetare clinică, AVANTYO îmbunătățește accesul pacientului la medicație inovativă. www.avantyo.com

AVANTYO Institute of Clinical Research este organizatorul simpozionului național de studii clinice cu participare internațională „Clinical Trials Symposium”. www.clinicaltrialsympoium.com