S-au deschis înscrierile la cursul dedicat medicilor diabetologi interesați să studieze cum poate fi utilizată terapia cu sistemele hybrid closed loop, pompa de insulină în buclă închisă cu senzor de glicemie. Timp de 2 zile (8 și 9 decembrie 2023), în București la Centrul de inovație și E-Health al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila veți discuta cu dr. Mihaela Vlăiculescu despre componentele acestui sistem, cum se face inițierea terapiei, care sunt setările optime pentru a obține cele mai bune rezultate pentru pacienți sau cum facem ajustările pentru optimizarea terapiei.

Participarea este gratuită, cu condiția înregistrării folosind formularul de AICI. Numărul de locuri este limitat la 25 cursanți pentru fiecare sesiune, iar înscrierile se validează în ordinea înscrierilor, respectiv data transmiterii formularului de participare.

Ce este terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop)

Terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop), adică sistemul de livrare a insulinei în buclă închisă este o abordare inovatoare în gestionarea diabetului de tip 1, care combină un sistem de pompă de insulină ce comunică cu un sistem de monitorizare continuă a glicemiei. AHCL utilizează algoritmi avansați pentru a monitoriza și regla nivelurile de glucoză în mod continuu, iar sistemul ajustează automat doza de insulină administrată în funcție de nevoile individuale ale pacientului. Sistemul reușește să aducă pacientului un control mai bun al glicemiei și reduce riscul apariției complicațiilor și al episoadele de hipoglicemie.

Dacă sunteți interesați să învățați despre cum putem profita de avansul pe care tehnologiile inovatoare îl aduc în viața persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 și cum sistemele de livrare a insulinei în buclă închisă îmbunătățesc calitatea vieții persoanelor cu diabet trebuie să participați la Cursul dedicat terapiei AHCL din 8-9 decembrie 2023, în București.

Cursul este organizat sub egida UMFCD Carol Davila din București iar agenda integrală a cursului include următoarele sesiuni:

Detalii suplimentare despre programul cursului și înscrieri sunt disponibile pe pagina evenimentului aici: Terapia cu sisteme hybrid closed loop – Rodiabet.