In perioada 3-4 decembrie 2019 va avea loc la Târgu-Mureș, în Centrul național de Formare în Medicină de Urgență și Dezastre, cursul de Pediatric Basic ICU (Terapie Intensivă Pediatrică de bază).

Cursul se adresează rezidenților și medicilor specialiști/primari în medicină de urgență/ATI, medicilor rezidenți/specialiști/primari în pediatrie cu puțină experiență în terapie intensivă pediatrică.

Cursul include prezentări teoretice și ateliere practice în proporție de 1:1. Temele discutate se referă la evaluarea pacientului critic, ventilația mecanică, monitorizare, șoc, insuficiență respiratorie, traumă, interpretarea gazelor arteriale, tulburări metabolice, resuscitare, analgezie-sedare etc.

Cu o lună înaintea cursului, participanții vor primi un manual de curs care este indicat a fi citit înaintea cursului propriu-zis și vor susține un test on line pre-curs.

Numărul maxim de participanții este de 30. Taxa de curs este de 400 RON și include materialele de curs, pauzele de prânz și de cafea.

Mai multe detalii despre curs pot fi găsite accesând link-ul: https://www.aic.cuhk.edu.hk/web8/BASIC%20paeds.htm