ProCos Study organizează pe 5 și 6 aprilie, la Iași, un Curs de inițiere în implantologie și augumentări osoase, susținut de Prof. univ. dr. Victor Vlad Costan, Medic primar Chirurgie OMF și Șef Lucrări dr. Cristian Drochioi, Medic primar Chirurgie OMF.

Cursul, care va avea loc la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS din Iași, este o bună oportunitate pentru a deprinde noțiunile de bază în implantologie și în augmentările osoase alături de specialiști cu o vastă experiență. Cursul se adresează medicilor la început de drum în acest domeniu de actualitate și de viitor.

Tematica cuprinde noțiuni teoretice si practice in implantologie si augmentările osoase, hands-on cu inserția de implanturi si adiția osoasa pe modele stereolitice dar si live op.
* Noțiuni generale in implantologie, tipuri de implanturi dentare
* Elemente anatomice de interes in implantologie
* Examen clinic general si local
* Indicații si contraindicații in implantologia orala
* Noțiuni de bază în imagistică – analiză, simulare
* Tipuri de resorbție osoasa – metode de reconstrucție
* Anestezia in implantologie.
* Tehnica chirurgicala in implantologie si in augmentarile osoase (instrumentar, incizii, lambouri inserarea implanturilor dentare / materialului de adiție osoasa si suturi).
* Accidente si complicații in implantologie
* Demonstrații practice cu inserarea implanturilor SKY BREDENT (demo) si tehnici de augmentare osoasa folosind biomateriale GEISTLICH pe modele fantoma: incizie, decolare, inserare implanturi, sutura.
* Live OP
Taxa de înscriere la curs este de 600 de euro.
Pentru înscrierea la eveniment, sunați la tel. 0725.215415 sau scrieți pe adresa de email procosstudy@gmail.com.