Boala renală diabetică/ nefropatia diabetică este o potențială complicație a diabetului. În timp, atunci când glicemia este insuficient controlată, rinichii pot fi afectați. Chiar dacă afectarea renală nu este reversibilă, apariția bolilor renale poate fi prevenită sau întârziată.

Diabetul este o afecțiune care afectează capacitatea organismului de a procesa glucoza din sânge. De asemenea, este principala cauză a bolii renale, numită și nefropatie diabetică.

Rinichii sunt organe care joacă un rol în menținerea homeostaziei. Structurile rinichilor permit filtrarea lichidele și păstrarea sănătății organsimului. Cu toate acestea, glicemia necontrolată poate pune un stres suplimentar asupra rinichilor și poate deteriora aceste structuri. Această afectare poate duce la boli de rinichi și alte probleme de sănătate.

Pentru a menține rinichii sănătoși și pentru a reduce riscul de afectare, medicul poate sugera persoanelor cu diabet zaharat să facă anumite schimbări în stilul de viață. Schimbările pot includehidratarea, modificarea dietei și efectuarea de exerciții fizice regulate.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Nefrologia.ro