basescu_tasso.jpgPreşedintele Republicii Peru, Ollanta Humala Tasso, a exprimat, marţi, în discuţiile purtate cu preşedintele Traian Băsescu, interesul ţării sale faţă de producţia de medicamente generice din România, iar şeful statului român şi-a arătat deschiderea faţă de acest subiect.

Într-o declaraţie comună cu Traian Băsescu, susţinută la Lima, preşedintele Republicii Peru a menţionat că au fost abordate o serie de domenii în care cele două ţări ar putea colabora, precum cel al educaţiei, sportului, dar şi modul prin care companiile româneşti să poată conlucra cu cele peruane.

„Am dori ca mai mulţi sportivi din România să ne asigure expertiza lor, de exemplu, în domeniul gimnasticii. De asemenea, ne interesează în domeniul sănătăţii şi vă pot spune că România produce medicamente generice la un cost mic, ceea ce este de interes pentru noi. Noi ne-am săturat să plătim mult pe medicamente scumpe”, a spus Ollanta Humala Tasso.

La rândul său, Traian Băsescu a precizat că România este deschisă faţă de această colaborare în domeniul medicamentelor generice, dar a vorbit şi despre capacitatea ţării noastre de a construi locuinţe din lemn ieftine. „România doreşte să se implice în programul lansat de domnul preşedinte Ollanta Humala Tasso cu privire la asigurarea medicamentelor generice pe care noi le producem. România are ca element, poate mai exotic în acea regiune a Europei, dar are capacitatea de a construi locuinţe ieftine din lemn, izolate, pe care de altfel le şi exportăm. Putem participa la un astfel de program şi în Peru”, a mai spus Băsescu. AGERPRES