Cum a fost stins unul dintre principalele focare de COVID-19 din România: „La un moment dat nu am respectat legea“

Aflate la începutul pandemiei în top din punct de vedere al cazurilor de COVID, judeţele Timiş şi Arad au reuşit să ţină pandemia sub control, având în ultima lună doar 16, respectiv 10 cazuri noi de covid. În tot acest timp, au fost judeţe cu sute de cazuri înregistrate.

Raportările oficiale arată că în ultima lună, în perioada 29 mai – 30 iunie, în Timiş au fost înregistrate doar 16 noi cazuri de COVID-19, judeţul Timiş înregistrând în total 520 cazuri de la debutul pandemiei. În judeţul Arad, care a fost la un moment dat unul dintre cele mai puternice focare din ţară, s-au înregistrat în ultima lună doar 10 cazuri noi de COVID-19.

Prin comparaţie, numărul cazurilor de COVID-19 din judeţul Iaşi a crescut în ultima lună de la 540 la  991. În judeţul Argeş, de la 253 de cazuri în urmă cu o lună, s-a ajuns la 793 de cazuri. În judeţul Braşov, erau în 29 mai 736 de cazuri, ajungându-se în 30 iunie la 1.484 de cazuri. Practic, în judeţul Braşov numărul cazurilor s-a dublat într-o singură lună.

 

 

 

Materialul integral pe Adevarul