În perioada 8-9 noiembrie, Bucureștiul a fost gazda unui eveniment semnificativ în domeniul umanitar: Leadership Communications Meeting. Această întâlnire a fost organizată de Crucea Roșie Română, Crucea Roșie Americană și Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Au participat directorii generali ai Societăților Naționale de Cruce Roșie din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Ungaria și Ucraina, împreună cu experți în fundraising și specialiști în comunicare, precum și șefii de misiune în România a Comitetului Internațional de Cruce Roșie și IFRC și dna. Kate Forbes, reprezentantul Comitetului director al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Deschiderea evenimentului a fost realizată de doamna Camalia Șucu, președintele Crucii Roșii Române.

În cadrul acestui forum de excelență, au fost examinate și discutate exemple de bune practici în comunicare, alături de modele de succes legate de ultimele evoluții în colectarea de fonduri. Participanții au avut oportunitatea de a explora și împărtăși tehnici și metode inovatoare, contribuind astfel la dezvoltarea continuă în acest domeniu esențial pentru acțiunile umanitare.

Unul dintre obiectivele principale ale întâlnirii a constat în identificarea soluțiilor comune pentru provocările similare întâlnite în domeniile comunicării și colectării de fonduri. Această inițiativă a fost întâmpinată cu entuziasm și susținere de către Crucea Roșie Americană și Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, pentru care adresăm sincere mulțumiri.

În cadrul evenimentului, participanții au avut privilegiul de a vizita Sediul Central al Crucii Roșii Române, unde au interacționat cu echipa de conducere a organizației, consolidând astfel legăturile între Societățile Naționale de Cruce Roșie.

La încheierea acestui eveniment de excepție, dorim să exprimăm recunoștința noastră față de toți participanții pentru contribuția lor valoroasă la o întâlnire dinamică și constructivă. În urma acestei experiențe, subliniem cu încredere că, împreună, organizația noastră umanitară devine mai puternică, mai inovatoare și, mai presus de toate, constituie o familie unită, dedicată nobilei misiuni de a aduce ajutor și speranță în comunitățile aflate în nevoie.