Jurnalistul Adrian Halpert ocupă începând cu data de 2 octombrie funcţia de director general interimar al Crucii Roşii Române, a informat organizaţia, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, numirea noului director general vine ca un răspuns la necesitatea de a aduce o perspectivă „modernă şi inovatoare” în conducerea organizaţiei şi de a răspunde „multiplelor provocări umanitare” într-un context marcat de crize globale şi regionale.
„Îi spunem bun venit domnului Adrian Halpert în familia Crucii Roşii Române. Suntem convinşi că noul lider va aduce o nouă energie şi o abordare proactivă care vor contribui semnificativ la modernizarea organizaţiei şi la eficientizarea activităţilor noastre umanitare”, a declarat preşedintele organizaţiei, Camelia Şucu.
„Este o onoare şi o responsabilitate imensă să fiu numit director general interimar al Crucii Roşii Române. Cu toţii avem o datorie morală să ne implicăm în sprijinirea celor în nevoie şi sunt hotărât să continui şi să dezvolt munca valoroasă a acestei organizaţii”, a afirmat Adrian Halpert.
„Domnul Halpert va aduce o abordare deschisă şi un focus asupra digitalizării şi transparenţei în activitatea organizaţiei. El va colabora strâns cu echipa Crucii Roşii pentru a continua să ofere ajutor celor aflaţi în nevoie şi pentru a consolida misiunea umanitară a organizaţiei”, se arată în comunicat. AGERPRES