Pentru mulți români, vara este anotimpul preferat, însă câți dintre noi punem la favorite și măsurile de protecție solară?  Grija pentru sănătatea pielii trebuie să rămână constantă, indiferent de sezon, însă cel estival vine cu provocări ceva mai mari.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România și NIVEA SUN derulează, pentru al doilea an la rând, campania de educare privind beneficiile protecției solare: Împreună Pentru O Piele Sănătoasă. Pentru a vă reaminti tuturor de ce este important să ne protejăm pielea în sezonul estival, am pregătit o serie de evenimente publice în cinci orașe din România – București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța – în perioada iunie-iulie 2024.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din cele cinci orașe din țară, NIVEA SUN susține campania de educare pentru sănătatea pielii, punând accent pe importanța folosirii produselor de protecție solară și pe măsurile de prim-ajutor în cazul arsurilor provocate de expunerea la radiațiile UVA și UVB.

În cadrul activităților organizate în fiecare oraș, românii sunt așteptați zilnic de voluntarii și specialiștii Crucii Roșii Române cu informații despre importanța protecției solare, consultații dermatologice (inclusiv examinarea alunițelor), demonstrații de prim-ajutor, jocuri și concursuri cu premii. Muuulte jocuri și concursuri!

Startul campaniei Împreună Pentru O Piele Sănătoasă va fi dat la București, în weekendul 15-16 iunie, pe Calea Victoriei (în Piața Revoluției), în cadrul evenimentului „Străzi deschise, București – Promenada Urbană”. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici: https://www.nivea.ro/noudela-nivea/impreuna-pentru-o-piele-mai-sanatoasa

Program activități Calea Victoriei

Sâmbătă, 15 iunie; Duminică, 16 iunie

11:00-11:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

11:30-15:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

12:00-13:00 – Treasure Hunt în echipe; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

12:30-13:30 – Q&A corner – află totul despre Crucea Roșie Română

13:00-13:30 – Demonstrație de prim ajutor pentru copii

15:00 -15:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

15:30-17:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

16:00-16:45 – Demonstrație de prim ajutor pentru tineri și adulți

17:00-17:30 – Să discutăm despre sănătatea pielii: sfaturi utile pentru întreaga familie de la medicul dermatolog

17:30-18:30 – Treasure Hunt în echipe; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

17:30-19:00 – Consultații dermatologice; Jocuri de masă; Pictură pe față; Concursuri cu premii

18:00-19:00 – Q&A corner – află totul despre Crucea Roșie Română

Campania Împreună Pentru O Piele Sănătoasă, derulată de Crucea Roșie Română și NIVEA SUN, are scopul de a responsabiliza populația adultă din România în legătură cu necesitatea protejării pielii în timpul expunerii la soare. Vino alături de noi pentru a afla sfaturi prețioase de la dermatologi, care este factorul de protecție potrivit pielii tale, dar și să te joci și să te distrezi la maximum în familie!

 

Sursa: Crucea Roșie