În luna lui Mărțișor, ne întâlnim în parc pentru a sărbători primavara, ne adunăm împreună cu familiile copiilor cu autism pentru a le dărui un altfel de mărțișor – alergăm ÎMPREUNĂ pentru a le arăta că suntem alături de ei.

Asociația Învingem Autismul  organizează pe data de 26 martie, în parcul Tineretului (intrarea dinspre Calea Piscului, traseu pe lângă lac)între orele 10:00-17:00, un cros prin care oferim membrilor comunității oportunitatea de a participa la un eveniment de conștientizare privind problematica autismului și a necesității de a acționa împreună pentru membrii mai vulnerabili ai comunității locale.

 

De asemenea, evenimentul subliniază importanța practicării sportului și rolului acestuia în menținerea stării de sănătate individuală și comunitară, ca factori de coeziune socială.

Vino împreună cu familia (cel puțin doi membri ai familiei vor fi prezenți), ca să alergi în echipă cu o altă familie. Familiile cu copii cu autism vor fi grupate împreună cu familiile cu copii neurotipici, pentru a se cunoaște și pentru a parcurge cursa împreună. Crosul se va desfasura la ore de start separate și toate probele sunt necompetitive.

Crosul “Alergăm ÎMPREUNĂ pentru copiii cu autism” face parte din cadrul proiectului “Copiii cu autism duc comunitatea acolo unde nu a dus-o nimeni”, proiect derulat de Asociația Învingem Autismul și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.