Criză de medici urgentiști și ATI la Piatra Neamț

Până la data limită anunțată pentru înscriere, ziua de 9 august, nu s-a arătat nimeni interesat de cele două posturi de medic scoase la concurs pentru UPU Piatra Neamț. În condițiile în care numărul de medici angajați este cu mult sub nevoia serviciului de urgență, comparativ cu numărul de pacienți care se prezintă zilnic, criza de personal la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț a atins punctul critic.

„În ciuda demersurilor pe care le-am făcut la centrele universitare din Iași și Tâgu Mureș, nu a venit nimeni să se înscrie pentru cele două posturi de medic scoase la concurs. Problema este că această criză de personal de urgență de la noi este aceeași ca peste tot în țară. Foarte puțini rezidenți își mai aleg această specialitate, iar cei care o fac rămân în marile clinici, din motive profesionale. Avem nevoie de măcar doi medici, sunt posturi pe care le-am tot scos la concurs și le vom mai scoate. Dar, deocamdată, aceasta este situația și, din păcate, trenează de câțiva ani”, declară dr. Gabriela Bercea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru Mesagerul de Neamț.

Mai nou, din cauza suprasolicitării, doi din cei 11 medici angajați ai UPU Piatra Neamț nu mai pot face gărzi, din motive de sănătate. Iar, în această perioadă, liniile de gardă nu pot fi acoperite cu medici permanent.

„Sunt doi medici care nu mai pot face gărzi, un medic este în concediu de creșterea copilului, doi colegi sunt în concediu de odihnă, fiindcă este perioada concediilor. Așa că sunt zile în care nu se poate asigura echipajul cu medic pentru ambulanța TIM. Spitalul a încheiat contracte de colaborare cu medici de la Roman, dar deficitul de personal rămâne o problemă”, mai spune medicul urgentist Gabriela Bercea. Soluția de colaborare cu medicii de la alte spitale este o variantă temporară și care poate, în timp, da aceleași efecte, de suprasolicitare a medicilor, de creștere a timpului de răspuns la urgențe, de amplificare a nemulțumirii generale.