Liderul pieței de servicii stomatologice din România, DENT ESTET – companie membră a grupului MedLife, a încheiat primele 3 trimestre ale anului 2017 cu o cifră de afaceri de cca. 6,5 milioane de euro, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare contribuție la cifra de afaceri au avut-o serviciile prestate în clinicile de adulți (65%), urmate de cele pentru copii și adolescenți (29%) și de laboratorul dentar (6%).

Creșterea cifrei de afaceri se datorează atât interesului din ce în ce mai mare pentru servicii stomatologice premium, concretizat printr-o creșterea de 14% a numărului total de pacienți tratați în cadrul clinicilor DENT ESTET (în primele 9 luni ale anului 2017 față de primele nouă luni ale anului 2016), cât și cererii pentru tratamente complexe și digitalizate care a determinat o majorare a venitului mediu pe fiecare vizită. În total, aproximativ 17.500 de pacienți au trecut pragul clinicilor anul acesta.

“Rezultatele înregistrate vin să confirme faptul că strategia și planurile de dezvoltare pe care le-au urmat partenerii noștri au fost de bun augur. În perspectivă, ne propunem să menținem un ritm de creștere ascendent prin investiții constante în tehnologie de ultimă generație în supra specializarea medicilor, dar și tratamente din ce în ce mai complexe”, susține Mihai Marcu, Director General al MedLife.

Preocuparea pentru tratamente complexe, care implică atât implanturi dentare, chirurgie, reconstrucții de os etc., cât și proceduri digitalizate de estetică dentară sau ortodonție, este în continuă creștere. Pacienții sunt mai informați cu privire la investiția în sănătatea lor dentară și înțeleg impactul acesteia asupra sănătății lor generale. În ceea ce privește modul în care pacienții aleg medicul dentist, tendința este aceea de a se orienta către o clinică supraspecializată, cu toate specialitățile și serviciile complementare într-un singur loc.

Digitalizarea serviciilor este un focus principal al dezvoltării DENT ESTET, iar introducerea tehnologiilor și tratamentelor complet digitalizate contribuie semnificativ la consolidarea poziției de lider a grupului de clinici dentare.

“Deschiderea primei clinici stomatologice complet digitalizate din România, proiect de mare amploare realizat alături și în cadrul familiei MedLife, a determinat o creștere vizibilă, într-un timp record, a interesului pentru tratamente digitale complexe dedicate adulților, a numărului de pacienți și a cifrei de afaceri”, declară Cristian Taban, Director Executiv DENT ESTET.

Conform unui studiu realizat recent, piața românească a serviciilor de medicină dentară a ajuns, în prezent, la 1 milliard de lei și este dominată de companiile private care dețin peste 90% dintre clinicile și cabinetele stomatologice din țară. Cifrele înglobează date de la peste 4.300 de cabinete, care au in total peste 10.000 de angajați. DENT ESTET își păstrează de mult timp poziția de lider de piață, la o valoare actuală a cifrei de afaceri semnificativ mai mare decât a următorului competitor.

Grupul de clinici DENT ESTET este, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei peste 18 ani de la inaugurare, echipa s-a extins la un număr de 250 de specialiști, dintre care 86 sunt medici. DENT ESTET deține 8 clinici stomatologice multidisciplinare în București și Timișoara, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelență unice în România (Implant Division, Esthetic Division și Advanced Orthodontic Division), un laborator de tehnică dentară digitală și 2 studiouri foto digitale specializate.  Toate acestea reunesc un număr de 48 de cabinete pe o suprafață totală de 2.500 de metri pătrați, dintre care 2 săli de chirurgie complet utilate și 2 centre de diagnostic și radiologie digitală cu expunere minimă la radiații

Recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră, grupul de clinici a inaugurat anul acesta prima clinica dentară complet digitalizată din România și cel mai mare centru Planmeca Digital Academy. De asemenea, în 2008 DENT ESTET 4 KIDS și în 2012 DENT ESTET 4 TEENS, primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților.

Printre inovațiile majore aduse pe piața din România se numără și DENT ESTET 4 KIDS (2018) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și, nu în ultimul rând, Asociației Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela căreia se desfășoară cursurile primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din țara noastră.