Anumite antiseptice orale și apele de gură pot avea capacitatea de a inactiva coronavirusurile umane, potrivit unui studiu de cercetare al Colegiului de Medicină Penn State. Rezultatele indică faptul că unele dintre aceste produse ar putea fi utile pentru reducerea încărcăturii virale sau a cantității de virus în gură după infecție și pot ajuta la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, coronavirusul care cauzează COVID-19.

Craig Meyers, distins profesor de microbiologie, imunologie și obstetrică și ginecologie, a condus un grup de medici și oameni de știință care au testat mai multe soluții de clătire orală și nazofaringiană în laborator,  pentru a vedea capacitatea acestora de a inactiva coronavirusurile umane, care au o structură similară cu SARS-CoV-. 2.

Cercetătorii au descoperit că mai multe dintre soluțiile testate pentru clătirile nazale și orale au o capacitate puternică de a neutraliza coronavirusul uman, ceea ce sugerează că aceste produse pot avea potențialul de a reduce cantitatea de virus răspândit de persoanele care sunt infectare cu COVID-19.

 

Materialul integral pe www.dcbusiness.ro