Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în unitate se află, de luni, Corpul de control al ministrului Sănătăţii.
„Este foarte bine că au venit ca să lămurească situaţia. În ultimele zile, s-a inflamat, să spunem, mai mult liderul de sindicat, care este şi lider naţional, spunând că va face greva foamei, pentru că dânsul în ultimii şase ani nu a lucrat deloc. În acte, în documentele Ambulanţei, dl lider sindical nu apare ca solicitare pe fişele solicitate, graficele de muncă şi pe foile de parcurs”, a precizat Pintea.
Gheorghe Pintea a amintit, la solicitarea prefectului, că a fost numit pe 12 mai 2015 ca manager interimar, până la organizarea concursului. A solicitat auditorului intern să verifice fiecare compartiment care există la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. În urma unor controale, s-au constatat foarte multe nereguli, în ceea ce priveşte achiziţiile publice, nerespectându-se legea în vigoare, fiind primite de la ANAF două amenzi, sume foarte mari pentru Ambulanţă, prima de 100.000 de lei, iar a doua de 20.000 lei, care a trebuit plătită în 48 de ore.
„Per total am plătit 60.000 de lei, din cele două. Am primit şase avertismente de la ANAF pentru că în ultimii patru ani nu s-au respectat procedurile legale. Începând să verific toate compartimentele, conducerea veche a avut şi are probleme cu persoana mea şi cu actualul comitet director. Am demarat şi am făcut trei plângeri penale împotriva fostei doamne manager, a directorului economic şi a liderului sindical, care este şi lider naţional”, a menţionat Pintea.
Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bihor, dr. Daniela Petrişor, a fost demisă, luni, 18 iulie, printr-o dispoziţie a Ministrului Sănătăţii, după ce s-au descoperit mai multe nereguli din perioada când aceasta era manager al serviciului.
Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a declarat luni, 18 iulie, că faptul că nu a fost trecut pe graficul de lucru nu este nici vina sa, dar nici nu constituie o problemă. „Având în vedere că, în calitate de preşedinte al organizaţiei sindicale Ambulanţa Bihor şi preşedinte naţional al federaţiei, am nişte prevederi clare în contractul colectiv de muncă, ca şi zile libere pentru activitatea sindicală, cât şi faptul că, fiind membru în Comisia de medicină de urgenţă, cu rol de observator şi în comisia interministerială, cu multe întâlniri oficiale, ca să nu bulversez echipajul, conform legii, am dreptul să fiu a patra persoană în echipaj, în sensul că nu titular de echipaj, ci persoană suplimentară. Dânşii nu recunosc acest lucru şi au făcut o plângere nejustificată, dar se va afla adevărul în instanţă”, a precizat Gheorghe Chiş. AGERPRES