Mai multe medicamente și terapii sunt acum testate și folosite pe pacienții cu Covid-19. Există unele rezultate încurajatoare, care poate încep să reducă bilanțul deceselor din spitale, dar este încă o cale lungă până la un remediu care va vindeca toți pacienții, scrie The Guardian într-un articol în care prezintă șase dintre cele mai promițătoare tratamente.

 

1. Dexametazonă
Aceasta este o poveste de succes – un medicament foarte ieftin, cu aprovizionare din belșug în întreaga lume – care s-a dovedit că salvează vieți. Steroizii în doze mici au fost responsabili pentru supraviețuirea unuia din opt pacienți conectați la ventilatoare în timpul studiului Universității Oxford – Recovery. Rezultatele au fost anunțate la jumătatea lunii iunie, iar acest steroid este acum tratament standard pentru cei mai bolnavi dintre pacienți. Datele sunt fiabile, deoarece provin din cel mai mare studiu aleatoriu al tratamentelor cu Covid-19 din lume, care implică aproape toate spitalele din Marea Britanie. Dexametazona există de aproximativ 60 de ani, deci a depășit perioada de durată a brevetului și e ieftin.

 

2. Plasma
Este vorba despre anticorpi din plasma celor vindecați de Covid-19. Donald Trump a devenit un entuziast, pe măsură ce campaniile electorale prezidențiale din SUA au început, anunțând autorizarea de urgență a tratamentului, despre care a susținut că ar putea preveni 35% din decese. Deși plasma a fost folosită cu succes pentru tratarea altor boli, majoritatea experților spun încă că nu există dovezi suficiente din studii cu privire la cât de bine funcționează și la ce pacienți. NHS Blood and Transplant face apel la supraviețuitorii Covid-19 să-și doneze plasma pentru studii care ar putea ajuta pacienții.
Materialul integral pe www.hotnews.ro