Prof.Dr. Dorel Săndesc: În situații dramatice, România ar putea apela la medici și asistente din alte țări

Prof.Dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că în situații dramatice, nu poate fi exclusă aducerea de medici și asistenți ATI din alte state.

“Nu poate fi exclus (n.r. aducerea de personal ATI din alte state) în situații dramatice, dar suntem într-un context internațional în care este puțin probabil să poți obține un sprijin semnificativ.  Da, am văzut noi înșine, ca și țară, am ajutat Italia. Patru dintre cei 11 medici ATI care au fost în Italia au fost din Spitalul Județean Timișoara. A fost un grup care a fost în Moldova.  Da, această soluție a bilateralității poate să existe, dar din nou, ea nu va putea fi o soluție de fond și care să rezolve cea mai mare parte a problemei. Punctual, în anumite situații este posibil și este probabil să se întâmple”, a spus vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Afirmațiile vin în contextul în care Societatea Române de Anestezie și Terapie Intensivă a lansat un apel către medici primari, medici specialiști și asistente ATI pentru detașarea voluntară.

 

 

Materialul integral pe www.sanatateatv.ro