spital_jud_tgmures.jpgComitetul Director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a stabilit, luni, nivelul coplăţii la 7,5 lei la externare, încasările estimate fiind de 150.000 de lei pe an, a anunţat managerul spitalului, dr. Ovidiu Butuc.

“În Comitetul Director am decis pentru coplată un cuantum de 7,5 lei la externare, facem o hârtie la Consiliul de Administraţie, care urmează să se întrunească zilele acestea şi să aprobe cuantumul. Ne încadrăm în marja din ordinul de ministru, Consiliul de Administraţie n-are motiv să respingă propunerea noastră. Birocraţia trebuie respectată. Estimăm că vor suporta această coplată maxim 20.000 de cazuri pe an, având în vedere numărul de internări mediu anual, dar şi faptul că nu se plătesc urgenţele şi nu suportă coplata persoanele sub 18 ani şi cele cu handicap. Credem că vor strânge din coplată 150.000 de lei pe an”, a afirmat Ovidiu Butuc.

Managerul SCJU Târgu Mureş Acesta a precizat că o dată cu biletul de externare, pacientului i se va elibera o chitanţă aferentă coplăţii. AGERPRES