În data de 17 februarie, ora 16.00, COPAC organizează o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Policlinicii Vitan, et. 1, camera 144. Medicii cordonatori ai testării vor fi. dr. Dana Balta și dr. Ligia Mosneaga. Pot beneficia toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov.

COPAC a reluat sesiunile de testare întrucât în ultima perioadă tot mai multe persoane înțeleg importanța prevenției și vin să se testeze. La sesiunea de testare organizată în data de 21 ianuarie, un număr de 165 persoane au fost informate și testate.

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neivaziv și se realizeaza acasă.Testarea constă în înmânarea de către medicii Baltă și Moșneaga a al testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Vă puteți înscrie completând formularul de mai jos si un membru al echipei COPAC vă va contacta si oferi toate detaliile legate de testare. Puteti înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa noastră il va contacta și oferi toate informațiile despre testare.

Mai multe detalii aici: https://www.copac.ro/testare-gratuita-pentru-cancerul…/