Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că demarează procedurile de analizare, identificare şi achiziţionare a unui imobil care să găzduiască Spitalul Pediatric Monobloc.

„Necesitatea dării în folosinţă cât mai urgente a unui Spital Pediatric Monobloc este justificată, în principal, de faptul că în momentul de faţă Spitalul de Copii îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în 9 locaţii diferite, clădirile în cauză sunt vechi, într-o stare precară şi, o bună parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală şi modernizarea lor de către Consiliul Judeţean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca în viitor instituţiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică, dar nu numai, să nu mai poată prelungi avizele de funcţionare acordate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Potrivit preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, „toate aceste aspecte justifică pe deplin demararea în regim de urgenţă a procedurii de identificare şi achiziţie a unui imobil corespunzător, capabil să găzduiască Spitalul Pediatric Monobloc”.

Printre altele, CJ Cluj lansează public, tuturor persoanelor interesate, invitaţia să îşi manifeste în scris, în termen de zece zile, intenţia de a depune o ofertă de vânzare a unui imobil care să îndeplinească cerinţele minimale prevăzute pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Viitorul spital ar trebui să aibă, printre altele, o suprafaţă de aproximativ 40.000 mp, pentru cele 606 paturi necesare. AGERPRES