Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că investeşte peste 12 milioane de lei, în acest an, în achiziţia de echipamente medicale noi pentru secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), dar şi în renovări de saloane, investiţiile totale începând cu 2010, când unitatea a trecut la administraţia judeţeană, depăşind 26 de milioane de euro.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că anul acesta vor avea loc noi investiţii importante în unitatea medicală. „În Arad se ştie deja că mi-am stabilit ca prioritate modernizarea Spitalului Judeţean. Anul trecut, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, am cumpărat săptămânal câte un aparat nou şi modern pentru spital. Anul acesta, investiţiile vor fi şi mai consistente. 12 milioane de lei le vom investi doar în modernizarea aparaturii şi a saloanelor. Dar tot anul acesta, începem şi construirea a două spitale noi, de oncologie, în municipiu, şi psihiatrie, la Căpâlnaş”, a declarat Iustin Cionca.

Potrivit sursei citate, banii ce vor fi investiţi sunt de la bugetul judeţean şi fonduri europene.

Cionca a reamintit că, începând cu anul 2010, când SCJU a fost preluat de administraţia judeţeană, s-au investit aici peste 26 de milioane de euro. Luni, echipa de management a spitalului a prezentat ultima achiziţie, un ecocardiograf cu sondă tridimensională, în valoare de 432.000 de lei, alocat Secţiei clinice cardiologie.

„Cu ajutorul acestui ecograf şi al sondei tridimensionale se pot vedea formaţiuni precum tumori sau trombi din interiorul inimii şi se poate aprecia, mult mai bine, volumul atriilor şi al ventriculelor. Echipamentul îmbunătăţeşte cu 80% diagnosticarea afecţiunilor cardiace. (…) O altă noutate a acestui ecocardiograf este un program care ne ajută să diagnosticăm afecţiuni ale miocardului înainte ca pacientul să prezinte o simptomatologie clinică”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic-şef al Secţiei clinice cardiologie.

Managerul spitalului, Carmen Lucuţa, a adăugat că această secţie urmează să fie extinsă, pentru că actualul compartiment de cardiologie intervenţională, care este privat şi funcţionează în cadrul unităţii, urmează să fie preluat cu personal cu tot până la începutul verii. AGERPRES