Societatea Romana de Pediatrie Sociala, Clinica Pediatrie II si Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca organizeaza la Cluj-Napoca, in perioada 21-23 aprilie, al VII-lea Congres National de Pediatrie Sociala.

Evenimentul va cuprinde cursuri pre-congres (creditate cu puncte EMC), simpozioane, mese rotunde si lucrari orale cu urmatoarea tematica: Aplicabilitatea conceptului de Pediatrie sociala in Romania; Dificultati in asistenta copilului si a adolescentului cu boli cronice; Probleme de nutritie ale copilului in Romania; Adolescenta in Romania: normalitate-riscuri-boli; Asistenta profilactica si curativa a elevilor; Actualitatea conceptului de psihosomatica; Toxicodependenta la adolesccenti.

Congresul se adreseaza medicilor pediatri, medicilor neonatologi, medicilor de neurologie si pshiatrie pediatrica, medicilor de familie, medicilor scolari, medicilor de Sanatate Publica si Management Sanitar, Psihologilor, Asistentilor sociali.

Participarea va fi creditata cu puncte EMC de catre Colegiul Medicilor din Romania. Taxa de participare care include participarea si la Conferinta de Nutritie Pediatrica este:

– pentru medici primari/specialisti – Membru SRGHNP/SRPS: 300RON

– pentru medici primari/specialisti: 400 RON

– pentru medici de familie/medici scolari: 300 RON

– pentru medici rezidenti: 100 RON

– pentru psihologi/asistenti sociali: 200 RON.

Incepand cu 10 Aprilie 2010 taxa va fi majorata cu 25%. Taxa de participare nu include cazarea participantilor.

De asemenea, tot la Cluj-Napoca va fi organizata in perioada 23-24 aprilie Conferinta de Nutritie Pediatrica. Manifestarea se va desfasura sub forma de simpozion, sesiune de comunicari, poster si se adreseaza medicilor pediatri, medicilor neonatologi, medicilor de familie si medicilor scolari. Vor conferentia membri ai Comitetului de Nutriţie al ESPGHAN: Hania Szajewska (Polonia), Tamas Decsi (Ungaria), Sanja Kolacek (Croatia), Walter Mihatsch (Germania), Luis Moreno (Spania), John Puntis (Marea Britanie). Participarea va fi creditata cu puncte EMC de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Pentru informatii suplimentare referitoare la aceste doua evenimente, puteti accesa adresele wwb www.pediatriesociala.ro si www.srghnp.ro.