diabet_Congres.jpgOrganizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, congresul din acest an se desfăşoară sub auspiciile Academiei Române şi ale “European Association for the Study of Diabetes”, prin prezenţa preşedintelui EASD – Prof. Andrew Boulton.

Ţinând pasul cu preocupările şi tendinţele globale în diabetologie, cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice se va desfăşura în perioada 22-25 mai 2013, la Sibiu (Hotel Ramada). Evenimentul îşi propune să ofere participanţilor cele mai noi informaţii cu privire la depistarea şi monitorizarea diabetului, dar şi date importante cu privire la metodele de terapie pentru persoanele care suferă de această boală.

De asemenea, ediţia din acest an va reuni nume mari ale diabetologiei internaţionale împreună cu reputaţi medici diabetologi din România, care vor susţine timp de patru zile sesiuni şi workshop-uri de dezbatere a principalelor teme legate de diabet şi complicaţiile sale. Scopul manifestării ştiinţifice este de a face cunoscute şi de a identifica, printr-un efort comun, cele mai bune metode de prevenţie, educaţie şi control în diabet.

“Ne dorim ca şi la cel de-al 39-lea Congres al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice să vă întâmpinăm cu un program ştiinţific interesant, informativ şi educativ, care să se ridice la nivelul exigenţelor dumneavoastră profesionale. Importanţa şi nivelul ştiinţific al manifestării vor fi date şi de notorietatea speakerilor prezenţi la eveniment. De aceea, am făcut eforturi să asigurăm invitaţi recunoscuţi pentru profesionalismul lor. Vă aşteptăm pe toţi, cu alese sentimente, la un congres captivant, informativ şi educaţional, în Sibiu – un oraş cu o puternică tradiţie culturală şi nu numai”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Printre temele ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului, amintim: “Tratamentul pacienţilor cu diabet în secolul 21”; “Noi tehnologii pentru îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1”; “Prevenţia bolilor metabolico-nutriţionale şi a sindromului cardio-metabolic”; “Diabet, Dislipidemii, Obezitate, Sindrom cardio-metabolic”.

Totodată, congresul din acest an inovează prin introducerea a trei sesiuni comune cu alte societăţi medicale din sfere conexe diabetului: Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Nefrologie.

Înregistrarea pentru participare în cadrul evenimentului se face online, completând formularul publicat pe site-ul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (www.societate-diabet.ro). Validarea înscrierii va fi efectuată după confirmarea achitării taxei de participare. Evenimentul va fi creditat cu puncte (EMC). Mai multe informaţii pe: www.societate-diabet.ro/Congres2013