Congresul Național al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a împlinit 45 de ani

În perioada 8 – 12 mai, la Centrul Internațional de Conferințe Sinaia s-a desfășurat cea mai mare manifestare științifică națională dedicată specialiștilor ATI: Congresul Național al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – SRATI 2019, cu peste 1.700 de participanți.

Timp de 5 zile, în paralel în 7 săli de conferințe s-a desfășurat un regal științific, care a implicat 170 de speakeri din 23 țări în sesiuni de conferințe și sesiuni tematice, sesiuni de comunicări orale, sesiuni de e-postere, cursuri și workshop-uri.

Evenimentul organizat de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), una dintre cele mai dinamice și puternice societăți medicale din România, a marchat aniversarea a 45 de ani de existență: „Sărbătorim o istorie de 45 de ani de Congres SRATI, o perioadă în care specialitatea noastră s-a dezvoltat enorm și în care istoria Societății SRATI se suprapune peste istoria medicinii românești. Suntem mândri că facem parte dintr-o specialitate care a făcut posibilă dezvoltarea medicinii moderne și care a beneficiat de mentori precum regretatul Profesor George Litarczek, părintele ATI-ului în România”, a declarat prof. dr. Bubenek, președinte Congres SRATI și președinte Societatea SRATI.

Congresul SRATI 2019 s-a desfășurat împreună cu evenimentele devenite tradiționale: Al 13-lea Congres Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 11-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, Al 18-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă și Al 6-lea Simpozion România „Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova și a fost însoțit de o expoziție medicală specializată, unde companiile au prezentat cele mai recente inovații din domeniu.