Ediția din 2022 a Congresului Național ARAR ce se va desfășura la Grand Hotel Napoca, în Cluj-Napoca, în perioada 24-26 Martie 2022. Cei doi ani de pandemie au adus schimbări majore, iar una dintre aceste schimbări este creșterea importanței anesteziei regionale în practica noastră.

Nevoia de a evita manipularea căii aeriene, datorită riscurilor pentru anestezist și nevoia de a evita ventilația mecanică, datorită riscurilor pentru pacient au făcut din ce în ce mai mulți colegi să se orienteze către această specialitate. În același timp, evoluția pandemiei a făcut imposibile întâlnirile fizice în grupuri mari, atât datorită măsurilor epidemiologice cât și datorită faptului că anesteziștii au trebuit să ducă greul acestei pandemii în secțiile de terapie intensivă. A apărut astfel o nevoie de formare pe care cursurile on-line și webinariile nu au putut să o îndeplinească, pentru învățarea anesteziei regionale fiind esențială prezența fizică în sălile de ateliere practice, alături de formatori experimentați.

A venit acum momentul să fie reluate activitățile științifice menite să aducă progresul acestei specialități.

Acest congres național ARAR este o ocazie pentru anesteziști de a se perfecționa alături de lectori și traineri de renume internațional. 30 de personalități marcante din țară și din străinătate au răspuns deja pozitiv invitației comitetului de organizare de a participa prin prezența fizică la lucrările congresului. Vor fi foarte generoși cu experiența și cunoștințele lor, pe care abia așteaptă să le împărtășească cu noi, atât în cadrul lucrărilor formale cât și în pauze și în cadrul evenimentelor sociale organizate cu acest prilej.

Detalii aici.