medicina dentara.jpgPeste 120 de studenti din tara si strainatate se afla, in aceste zile, la Iasi pentru a lua parte la cea de-a 56-a editie a Congresului Anual Mondial de Medicina Dentara al International Association of Dental Students (IADS) si Young Dentists Worldwide (YDW). La evenimentul care se desfasoara in perioada 3-9 august, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” din Iasi participa 80 de studenti din peste 20 de tari, precum Germania, Suedia, Sudan, Ghana, Egipt, Grecia, Rusia, Armenia, Georgia, Macedonia, Danemarca, Anglia. Acestora li se alatura alti 40 de studenti medicinisti de la centrele universitare din Romania.

Prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca acest eveniment, desi se afla la cea de-a 56-a editie, se desfasoara in premiera in Romania.

„Congresul este plasat sub semnul spiritului academic si al valentelor educationale dentare globale, ce sunt de altfel leit-motivul intregului eveniment. Consider ca aceasta manifestare de amploare se poate inscrie in panoplia unor manifestari de mare anvergura, precum Congresul balcanic din 2011, unde vor fi invitati atat medicii, cat si studentii”, a explicat Norina Forna.

Potrivit acesteia, pe parcursul unei saptamani, programul va include Adunarile generale ale IADS si YDW, o competitie stiintifica studenteasca a SCORE, International Fiar, precum si conferinte ale unor lectori straini si invitati de prestigiu. Un punct de referinta al programului va fi reprezentat de Targul International de Schimburi Studentesti, care va avea loc joi, incepand cu 20,00, la Centrul de Conferinte Providenta.