cure balneare.jpgPeste 70 de invitaţi, printre care reprezentanţi ai unităţilor de cazare şi bazelor de tratament de pe litoralul românesc, au participat la un congres medical pentru promovarea turismului balnear pe litoral, eveniment organizat în staţiunea Eforie printr-un proiect european derulat de administraţia locală.

Participanţii la congresul desfăşurat sâmbătă au evidenţiat potenţialul deosebit al oraşului Eforie din punctul de vedere al turismului balnear şi de sănătate, precum şi faptul că certificarea acestuia ca staţiune balneară va duce la extinderea sezonului anual în care turiştii merg pe litoral.

Calităţile curative ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol au fost reliefate de reprezentanţi ai unor sanatorii şi baze de tratament de pe litoral, fiind prezentate numeroasele afecţiuni care îşi pot găsi „un remediu de succes” prin tratamentul cu nămol. Totodată, a fost subliniată necesitatea unei strategii naţionale pentru promovarea staţiunilor balneare, pentru dezvoltarea acestui sector şi creşterea competitivităţii pe piaţa internaţională de profil.

Potrivit primarului oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, proiectul de avizare a Eforie Nord şi Eforie Sud ca staţiuni balneare este de circa patru ani în atenţia Ministerului Sănătăţii. „Unul dintre avantajele majore ale avizării ca staţiune balneară este înscrierea în organizaţii şi circuite internaţionale, ceea ce va duce la creşterea numărului de turişti care vizitează anual Eforie”, a menţionat edilul.
Congresul face parte din evenimentul „Balneo-Turism la Eforie”, derulat în cadrul proiectului european „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie”.
În cadrul evenimentului „Balneo-Turism la Eforie”, în perioada 24-28 mai se desfăşoară mai multe acţiuni cu scopul punerii în valoare a potenţialul turistic al staţiunii Eforie, printre care concerte de muzică pop, rock, folclor, spectacole de teatru pentru copii, concursuri şi ateliere de creaţie pentru copii, expoziţii de fotografie. AGERPRES