Organizația de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR) în parteneriat cu Arvato Systems, cu sprijinul Ministerului Sănătății și Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene au plăcerea să vă invite la conferința „Siguranța Pacientului prin Siguranța Medicamentului – 1 an până la operaționalizare„. Conferința este prilejuită de lansarea publică a implementării Sistemului European de Verificare a Medicamentelor la nivel național și marchează un an până la data precizată de legislația europeană specifică pentru operaționalizarea Sistemului.

Evenimentul va avea loc vineri, 9 februarie 2018, începând cu ora 9.30 la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu și va fi structurat în două sesiuni. Prima sesiune va fi dedicată unei informări pe tema directivei și legislației europene privind sistemul de verificare a medicamentelor, în care vor fi prezentate stadiul de pregătire la nivel european și activitățile de pregătire specifice proiectului din România, în timp ce a doua sesiune va consta în prezentarea soluției tehnice și a planificării procesului de implementare.

Printre vorbitori se numără: reprezentanți ai OSMR, Arvato Systems, Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Externe, Comisiei Europene, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și reprezentanți ai Organizației Europene de Verificare a Medicamentelor și GS1 Global.

Având în vedere caracterul pan-european al sistemului, importanța proiectului pentru protecția pacienților europeni împotriva contrafacerilor de medicamente și implicit pentru toți actorii implicați și în contextul în care România va deține, la data inaugurării sistemului (09 Februarie 2019) Președinția Consiliului European, la eveniment sunt așteptați să participe reprezentanții industriei farmaceutice, ai autorităților de la nivel național și european dar și reprezentanții companiilor producătoare de software dedicat acestei industrii. Evenimentul se adresează în egală măsură producătorilor, importatorilor și distribuitorilor, farmaciilor publice și de spital, asociațiilor de pacienți și reprezentanților mass media.

Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 7 februarie 2018 inclusiv pe adresa andreea.radulescu@imagepr.ro. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și va fi confirmată de către organizatori. În vederea asigurării accesului în Palatul Parlamentului, confirmarea participării trebuie însoțită.