RoVaccin_2015.jpgVaccinarea a devenit în ultima vreme un subiect intens dezbătut în mass media și opinia publică atât la nivel național, cât și internațional. Opiniile pro și contra vaccinare vin într-un context mondial îngrijorător, de reemergență a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare. Pentru a facilita dialogul profesioniștilor români implicați în vaccinare, Societatea Română de Microbiologie organizează Conferința Națională Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2015, în data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) București.

”Anul acesta vaccinarea este cu siguranță pe agenda publică de discuții la nivel internațional. Am pregătit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur că vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare în Româniaeste sub cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie înțeles foarte bine rolul imunizării prin vaccinare acolo unde este necesar”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, președinte Societatea Română de Microbiologie.

Temele dezbătute la RoVaccin 2015 vizează educația și atitudinea față de vaccinare – rolul familiei, al școlii, al medicului de familie și al asistentului medical, comunicarea corectă și responsabilă în privința vaccinării, reemergența bolilor prevenibile prin vaccinare, precum și optimizarea Programului Național de Imunizare.

La evenimentul pluridisciplinar și-au anunțat prezența importanțilideri de opinie ai lumii medicale. Având în vedere caracterul social și importanța comunicării corecte legate de vaccinuri, la manifestare vor participa în calitate de lectori și reprezentanți ai societății civile și ai presei. Manifestarea va avea un puternic caracter interactiv, fiind structurată în principal în paneluri de discuții.

Ajunsă la a treia ediție, Conferința RoVaccin 2015este o manifestare care se adresează profesioniștilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitățile: medicină de laborator/microbiologie, epidemiologie,boli infecțioase, medicină de familie, sănătate publică și management sanitar, medicină școlară, pediatrie, ginecologie, pneumologie. Participarea medicilor la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.