Conferința ”Pria Innovation in Healthcare” se va desfășura în data de 8 iunie 2023, de la ora 9:30.

În cadrul acestui eveniment extrem de important puteți să împărtășiți informații, să descoperiți cele mai recente tendințe, să construiți conexiuni și colaborări valoroase și multe altele. Prin programul nostru care cuprinde temele cele mai relevante, aducem cei mai importanți lectori pe scenă, prezentăm inovații de mare impact, evidențiem cele mai bune practici și demonstrăm evoluții inspiratoare în domeniul sănătății. Mai mult, conferința reunește peste 200 participanți, inovatori, antreprenori, lideri de gândire și alți jucători cheie din domeniul Sănătății pentru a modela împreună viitorul acestui sector în România.

Așadar, se vor reuni voci din mediul guvernamental și administrativ, dar și reprezentanți ai pacienților, alături de producătorii de medicamente innovative, mediul social și politic, dar și asocaiții de pacienți și mass-media.

„Studiul W.A.I.T.” 2020 arată că în Europa pacienții pot aștepta între 4 luni și 2 ani și jumătate pentru a avea acces la aceleași medicamente noi, România aflându-se pe ultimul loc în acest clasament (cu o medie de 883 de zile).

Din 152 de medicamente inovatoare aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului în perioada 2016-2019, doar 39 (1 din 4) au fost introduse pe lista celor compensate și gratuite din România până la 1 ianuarie 2021. Principalele cauze sunt lipsa de aderență la termenele legale de evaluare a tehnologiilor medicale, proceduri birocratice și lipsa unor previziuni bugetare care să asigure finanțarea necesară pentru actualizarea regulată și predictibilă a Listei de medicamente compensate și gratuite.

 

Mai multe detalii AICI