Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti vine în întâmpinarea medicilor şi organizeză în cursul săptămânii viitoare, o conferinţă online cu tema „Cum să ne protejăm cibernetic cabinetul medical”.

Evenimentul se adresează în primul rând medicilor care lucrează în cabinete din ambulatoriul de specialitate şi medicina de familie, dar şi oricăror alţi colegi medici.

În cadrul acestei manifestări, vor fi prezenţi ca speakeri specialişti în securitate cibernetică pentru a furniza informaţii esenţiale şi utile despre modalităţile prin care medicii îşi pot proteja sistemele informatice şi confidenţialitatea datelor medicale ale pacienţilor.

Conferinţa este organizată ca un răspuns al CMMB şi o acţiune directă în sprijinul medicilor în contextul atacului cibernetic din noaptea de 11 spre 12 februarie 2024, care a afectat unităţi medicale din ţară şi din Bucureşti şi care a subliniat, totodată, importanţa unei securităţi cibernetice în mediul medical.

Deoarece siguranţa datelor medicale este extrem de importantă atât pentru pacienţi, cât şi pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii, este esenţial ca medicii să fie informaţi şi bine pregătiţi pentru a face faţă acestor provocări a declarat Prof. Dr. Cătălina Poiană, preşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti

Înscrierea şi Participarea medicilor la conferinţă este gratuită!