O abordare complexă a managementului sanitar de calitate, prin evidențierea unor teme de actualitate, cum ar fi legislația în domeniu, siguranța pacientului, achizițiile publice, finanțarea sistemului de sănătate, tehnologii și aplicații medicale noi etc. Acesta a fost obiectivul principal al Conferinței Naționale SPITAL-CONNECT, programul comunității managerilor de spitale publice din România, organizate în perioada 23 – 25 noiembrie, la Hotel Orizont din Predeal, de Oameni și Companii.

Reuniune hibrid, participanți de top

Evenimentul moderat de Dr. Horea Timiș, CEO & Co-founder Heymedica, a fost unul hibrid, având o componentă fizică și una virtuală, ceea ce a permis o participare semnificativă: oficiali, specialiști și lideri de opinie, atât din țară cât și din afară, cu diferite teme propuse audienței.

Printre acestea s-au numărat: ”Startup și spital – valoare prin colaborare” – Dr. Ion Gheorghe Petrovai, Profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj, Departamentul de Sănătate Publică; ”Obiectivele Alianței Spitalelor din România” – Dr. Adrian Cotîrleț, Manager – Spitalul Municipal de Urgență Moinești; ”Managementul inteligent al spitalelor” – Dr. Adina Geană – Director Centrul de Management și Promovarea Sănătății, SNSPMPDSB, ”Modificări legislative ale Legii 95” – Conf. Dr. Florin Buicu, Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management UMFST “George Emil Palade” Târgu Mureș și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților; ”Managementul integrat al cazurilor în unități de practică” – Dr. Vasile Cepoi.

Intervenții au mai avut și Elena Ovreiu – CEO & Co-Founder BIOdyssey Health Innovation Hub, Dr. Cristina Berteanu – Director Medical Neolife, Dr. Emilian Imbri – specialist în sănătate publică și Col. Dr. Valeriu Gheorghiță – Manager, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“.

Inovația, cheia de evaluare a unui sistem sanitar

”Conferința Națională SPITAL-CONNECT a fost un eveniment de excepție, în cadrul căruia inovația s-a îmbinat cu managementul sanitar modern. Companii de top, vorbitori de excepție, din țară și străinătate, soluții SMART HOSPITAL și SMARTHEALTHCITY au compus tabloul uneia dintre cele mai complexe conferințe medicale dedicate tehnologiei și inovației în sistemul sanitar. Mesajul a fost foarte clar: fără inovație rămânem mult în urmă, iar inovația este una dintre cele mai importante componente de evaluare a unui sistem sanitar, fiind în strânsă legătură cu calitatea oferită de serviciile medicale. Nu poți să vorbești de calitate, dacă nu ai un indicator privind inovația. Nu trebuie să inventăm roata, trebuie doar să ne uităm la sisteme de sănătate unde inovația este pusă pe primul loc, cum ar fi: Israel, SUA sau alte țări performante, din acest punct de vedere”, a arătat Dr. Horea Timiș, CEO & Co-founder Heymedica, moderatorul reuniunii de la Predeal.

Reuniune de tradiție

Spital-Connect vine în continuarea Programului Național de Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat în 2007. Conferința Națională de Management Medical Modern, reprezentativă pentru societatea medicală românească, are un istoric de 26 de ediții fizice și peste 20 de ediții online organizate până în prezent, cu peste +12.000 de participanți în total.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: Siemens Healthineers RomaniaElectronic Security SystemsKlintensiv; PfizerBristol Myers SquibbAVITECH Romania; Charisma MedicalBIOCOMP; HP Romania ; Noventi KronsoftLiamedSyonic; Tunic Prod, FujitsuAntibiotice, Regina Maria, Alliance HealthcareARIA România, Innovate ItFarmaciile AlphegaDiabetaAlianța Spitalelor și Medicalmanager.

Oameni și Companii este o companie fondată în anul 2000, ce oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.