CNMF-afis.jpgAsociaţia medicilor de familie Bucureşti – Ilfov şi Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează în perioada 28 – 31 martie 2012 a opta ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei, “Echilibrul delicat între ştiinţă, artă şi comunicare”.

Printre temele de prevenţie, de monitorizare a cronicilor, de educaţie a pacienţilor, printre ateliere, mese rotunde şi lucrări ştiinţifice, participanţii se vor strădui să găsească soluţii care să minimalizeze riscul decimării cabinetelor şi dezvoltarea a medicinii de familie, cu speranţa de a putea oferi mai bune îngrijiri pentru pacienţi.

Mai bine de 1800 de medici de familie din toată ţara, cărora în ultimii ani li s-au adăugat şi asistentele lor, sosesc la acest eveniment. Sesiunilor de simpozioane li se alătură ateliere interactive, dezbateri pe teme de actualitate, lucrări originale ale medicilor de familie, expoziţia medicală, standuri de cărţi şi reviste medicale, premii originale, pachete de oferte bancare.

Medicii de familie din România deţin deja un potenţial deosebit de comunicare, datorită entuziasmului unor deschizători de drumuri. De aceea, convinşi că a sosit timpul trecerii la un nivel superior de educaţie medicală, în urma cu un an Societatea Naţională de Medicina de Familie a lansat platforma de formare online. În acest an, la Conferinţa Naţională va exista ocazia să vedem bilanţul primului an de funcţionare a platformei.

Va fi lansat în acest an la Conferinţă, prin bunăvoinţa institutului NIVEL din Olanda si a biroului OMS in Romania, Raportul asupra medicinii de familie definitivat în această perioadă. Lansarea va prilejui o dezbatere de aproximativ două ore, în deschiderea Conferinţei, în prezenţa unor invitaţi internaţionali de marcă, a reprezentantului OMS in România, dezbatere la care va fi invitată şi presa.

În plus, în plin an internaţional al educaţiei pentru siguranţa pacientului, începe un proiect mai amplu, al cărui prim pas va fi o dezbatere pe această temă, în prima zi a Conferinţei. O parte dintre instructorii – formatori de medicina familiei au participat deja la programe europene de formare în acest sens şi acum vor începe să aplice acest concept particularizat la realităţile româneşti, mai ales în medicina de familie, unde la prima vedere impactul asupra siguranţei pacientului nu este atât de mare.

Ocazia oferită de Conferinţa Naţională este unică pentru mai bine de 2000 de specialişti implicaţi direct în medicina familiei. Alăturarea pârghiilor de dezvoltare profesională cu problemele legate de managementul cabinetului, de calitătea actului medical, cu posibilităţi de dezvoltare a activităţii cabinetelor, iată motive pentru care acest eveniment este întotdeauna aşteptat.

Toate amănuntele despre acest eveniment pot fi găsite şi pe pagina web
www.amf-b.ro/conferinta_amfb_2012.html