AMFB_2013_afis.jpgAsociaţia medicilor de familie Bucureşti (AMFB) organizează în perioada 27 – 30 martie 2013, sub egida SNMF, a noua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină Familiei, “Echilibrul delicat între ştiinţă, artă şi comunicare”.

„Inaugurăm în acest an o nouă imagine a Conferinţei. Ne propunem să adăugăm plusvaloare acestui eveniment prin intensificarea noţiunii de interactivitate. De aceea, începând din acest an, Conferinţa se desfăşoară în mai multe săli în paralel, pe teme diverse, care să incite la alegerea sesiunii preferate, în concordanţă cu preocupările profesionale şi manageriale ale medicilor de familie. Ne dorim ca, începând cu această ediţie, toţi participanţii să aibă şansa de a participa activ la toate dezbaterile, fie în plen, fie în atelierele de lucru, pentru a stimula procesele moderne de învăţare”, a declarat Directorul Conferinței, Dr. Sandra Adalgiza Alexiu.

Veţi regăsi în programul conferinţei teme dragi, de prevenţie, de monitorizare a cronicilor, de educaţie a pacienţilor. Vor exista sesiuni paralele de patologie a adultului şi a copilului, sesiuni de management a activităţii în cabinet, dar şi mese rotunde cu aplicabilitate imediată în activitatea medicului de familie. O sesiune specială, extinsă, de vaccinologie, va accentua una din componentele majore de prevenţie din activitatea specialităţii noastre.

Adaptarea rapidă la noile tehnologii ne-a determinat să inaugurăm o sesiune de e-health, în care se va accentua rolul medicului de familie într-un sistem modern de sănătate, implicarea activa în modernizarea acestuia şi rolul de “locomotivă” care ne-a revenit în implementarea reţetei electronice în România. Şi pentru că educaţia modernă a medicului astăzi are ca leitmotiv navigarea eficienta printre dovezile furnizate de medicină modernă, vom pune pe locul cuvenit informarea şi învăţarea.

Dorim să stimulăm găsirea unor soluţii viabile pentru dezvoltarea medicinii de familie, inclusiv a curiculei de rezidenţiat, în speranţa de a putea oferi îngrijiri de înaltă calitate pacienţilor noştri. În acest fel, insistăm să poziţionăm corect medicina familiei în sistemul de sănătate, la baza acestuia şi nemijlocit în jurul pacienţilor noştri. De aceea, ne alăturam, cu ocazia conferinţei, noului concept de “revoluţie a halatelor albe” pentru crearea brandului de doctor.

Ocazia oferită de Conferinţa Naţională este unică pentru mai bine de 2000 de specialişti (medici de familie, asistentele acestora, cadre universitare, medici formatori, medici rezidenţi, studenţi) implicaţi direct în medicina familiei. Alăturarea pârghiilor de dezvoltare profesională cu problemele legate de managementul cabinetului, de calitatea actului medical, cu posibilităţi de dezvoltare a activităţii cabinetelor, iată motive pentru care acest eveniment este întotdeauna aşteptat. Sesiunilor menţionate li se alătură lucrări originale ale medicilor de familie, expoziţia medicală, standuri de cărţi şi reviste medicale, premii originale, pachete de oferte bancare.

În premieră pentru Conferinţa noastră, în acest an vom inaugura o sesiune de postere, unde medicii îşi vor putea expune temele preferate de cercetare, studii de caz, schemele preferate de diagnostic şi tratament şi dacă doresc, îşi pot lansa provocările profesionale colegilor cu care doresc să colaboreze. Speram că în acest fel să stimulăm activitatea asociativă în scopul de a crea modele moderne de îngrijire a pacienţilor noştri de toate vârstele.

Pagina de web a Conferinţei se regăseşte pe noul portal de conferinţe dedicate medicilor de familie. Lansăm acest nou portal cu ocazia primului anunţ al Conferinţei noastre. Speram să putem coagula pe acest portal toţi organizatorii de manifestări ştiinţifice dedicate medicilor de familie români.

Directorul Conferinței:

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu

Comitet de organizare:

Dr. Mircea Iorga – Preşedinte onorific AMFB

Dr. Rodica Tănăsescu

Dr. Marina Pîrcălabu

Dr. Valeria Herdea

Dr. Ileana Efrim

Dr. Raluca Zoițanu

Dr. Mircea Dan Popa

Angela Cojocaru

Adina Ștefănescu

Comitet Ştiinţific:

Dr. Daciana Toma

Dr. Rodica Tănăsescu

Dr. Daniela Ştefănescu

Dr. Cristina Isar

Dr. Cristian Sever Oană

OPERATOR CONFERINŢA: ROMANIA TRAVEL PLUS

Str Intrarea Tudor Ştefan 56, sector 1, Bucureşti 011658

Tel: 021.230.51. 10, 021.230.16.19 10. Fax: 021.230.63.18

E-mail: Venita.Doana@rotravelplus.com

Pagina web a Conferinței naționale este: www.conferintemf.ro/2013/01/conferinta-nationala-medicina-familiei-2013