search_rescue.jpgPeste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, participă în perioada 1-3 noiembrie la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale „Search and Rescue 2012”, care are loc la Hotel President, din Băile Felix, organizată de Asociaţia SARTISS în colaborare cu partenerii săi.

Potrivit comunicatului semnat de dr. Hadrian Borcea, medic şef UPU-SMURD Oradea şi preşedintele Comitetului de organizare, succesul primelor trei ediţii a determinat continuarea seriei de conferinţe, în acelaşi spirit de pragmatism, originalitate şi particularitate al medicinei de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, prin Centrul de Instruire şi Dezvoltare Abilităţi pentru Salvatori încurajându-se practica modernă, eficientă şi corectă a medicinei de urgenţă în România, dar care să se constituie şi într-un cadru de prezentare a experienţelor şi a schimbului de informaţii.

Situaţiile speciale de salvare vor fi abordate prin prisma celor mai importante elemente care le caracterizează: de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale.

Conferinţa este acreditată de Colegiul Medicilor din România, rezumatele dar şi prezentările in extenso fiind publicate într-un număr special al Revistei de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale. „Acest eveniment va fi o platformă excelentă ce va cataliza viitoare colaborări şi un suport pentru oricine va fi interesat să sprijine dezvoltarea medicinei de urgenţă la standarde internaţionale”, a precizat dr. Borcea. AGRPRES