“Serviciile medicale private din România, în context european” a fost tema celei de-a VIII-a ediții a Conferinței Naționale de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, ce a avut loc în perioada 15-17 iunie 2018, la Hotel Nyota, Mamaia, Constanța.

În cadrul evenimentului de tradiție organizat de Oameni şi Companii, în parteneriat cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și cu susținerea European Union of Private Hospitals, cei peste o sută de participanți au dezbătut și alte subiecte arzătoare pentru sfera serviciilor medicale private, pe lângă tema principală. “Uniunea Europeană a Spitalelor Private. Egalitatea accesului, calitatea asistenței medicale și sustenabilitatea sistemelor de Sănătate”, “Servicii medicale în rural”, “Infecții asociate actului medical”, “Sistemul de Sănătate din România. Prezent și perspective”, “Calitatea serviciilor medicale”, “Acreditarea unităților din ambulatoriu”, “Servicii medicale private. Profilul pacientului român”, „România Fast Forward”, “Public sau privat: sistemul de sănătate cu cele mai multe unități sanitare” au fost doar câteva dintre celelalte teme abordate, în cadrul conferinței.

Printre participanți s-au numărat manageri de clinici și spitale private, reprezentanți ai unor instituţii şi organizaţii de profil, reprezentanţi ai autorităților locale și centrale, ai Administrației Prezidențiale și companii din domeniul medical.

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, proiect inițiat în anul 2011, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient, între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții, pentru a dezvolta sistemul medical românesc.

Patronatul PALMED este o entitate juridică privată, reprezentativă la nivel național, având drept scop realizarea de activităţi de reprezentare, de susţinere şi de apărare a intereselor membrilor săi, în relația lor cu autoritățile publice și alte entități, activă în promovarea de politici constructive, în domeniul medical. PALMED reuneşte peste 70 de prestatori privaţi de servicii medicale.

Oameni și Companii este un promotor al comunicării interinstituționale eficiente, în domeniul medical din România, având o experiență de peste 15 ani în furnizarea serviciilor de consultanță în domeniul comunicării directe active și 10 ani vechime, în organizarea Conferințelor Naționale de Management Medical Modern.