In perioada 4 – 5 noiembrie, Hotelul Intercontinental va fi gazda Conferintei Nationale de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei organizata de Societatatea Nationala Romana de Boli Infectioase in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” Bucuresti.
Organizarea acestei prime Conferinte Nationale de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei cu participare internationala vine ca o consecinta a evolutiei situatiei pe plan mondial si ca o completare fireasca a activitatii specialistilor in domeniul bolilor infectioase acute.
Participarea unor experti internationali in domeniu, personalitati de renume precum Prof. dr. Gerd Burchard, Prof. dr. Francesco Castelli, Prof. dr. Panasoponkul Chotechuang, Prof. dr. Philippe Gautret, Prof. dr. Eskild Petersen, Prof. dr. Frank von Sonnenburg, Prof. dr. Robert Steffen creste valoarea informatiei adusa de aceasta manifestare stiintifica.
Astfel, participanții au prilejul sa ia parte la unica manifestare stiintifică de profil din Romania si sa asiste la un eveniment cu o larga participare natională si internationala, care puncteaza contributii stiintifice originale, schimburi de idei si experiente clinice de orientari si durate diferite privind urmatoarele teme: Malaria – istoric si perspective, Leishmaniaza viscerala in context European, Febre hemoragice emergente, Boala diareica asociata calatoriei, Diagnosticul parazitologic al bolilor tropicale, Profilaxia in medicina calatoriei, Tulburari produse de caldura, Varia (in domeniul bolilor tropicale si medicinei calatoriei), etc.
“Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. V. Babes din Bucuresti are in portofoliu patologia bolilor tropicale inca din anul 1978 si este momentul sa impartaseasca experienta acumulata de-a lungul anilor colegilor din tara organizand prima conferinta nationala de boli tropicale si medicina calatoriei. Am considerat important ca alaturi de experienta noastra sa invitam si numerosi experti internationali in domeniu. In ultimii ani in spitalul nostru s-a prezentat un numar tot mai mare de pacienti cu patologie tropicala, numar care este foarte probabil ca pe viitor sa creasca in relatie cu schimbarile climaterice si cresterea numarului de persoane care calatoresc. In acest context, dezbaterea problemelor legate de medicina calatoriei si a patologiei tropicale reprezinta o manifestare binevenita atat pentru medicii specialisti infectionisti, cat si pentru medicii de familie si de alte specialitati”, mentioneaza Prof. Dr. Emanoil Ceausu, Manager Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes”, Sef Clinica de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes”.