Conferinţa Naţională de Boli Infecţioase (CNBICV24) cu tema ”Bolile infecțioase-o provocare continuă” va avea loc la Craiova, în perioada 11-13 Aprilie 2024. Evenimentul este organizat sub edgida Societații Române de Boli Infecțioase.

Pandemia de COVID-19 a readus bolile infecțioase în prim-planul preocupărilor de sănătate la nivel global. Managementul pacienților cu boli infecțioase implică demersuri marcate de provocări permanente. Ne raportăm la un flux de informații în continuă creștere, asistăm la apariția unor boli emergente și re-emergente care impun dezvoltarea unor metode rapide de diagnostic și terapii inovatoare.

Rezistența la antimicrobiane este o pandemie tăcută, care nu produce valurile și vârfurile la care am asistat recent în timpul pandemiei de COVID-19, dar determină cca 10 milioane de decese anual.

Abordarea hepatitelor virale și a infecției cu HIV cunoaște noi valențe și perspective terapeutice.

 

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .