Cea de-a 11-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer cu participare internațională,  se va desfășura online, în perioada 24 – 27 februarie 2021.

Datorită pandemiei cu SARS CoV-2,  întreaga problematică referitoare la diagnosticul , tratamentul și instituționalizarea suferinzilor de demență,  presupune abordări diferite cu adaptarea la noile condiții ca și stabilirea urgentă de soluții pe termen scurt și lung.

”De aceea, în condițiile actuale, alături de rezultatele cercetărilor din domeniile neuroștiințelor, neuroimagisticii, a psihiatriei clinice și neuropsihologiei ne vom concentra asupra strategiilor de diagnostic și îngrijire”, spune Prof. Dr. Cătălina Tudose, Președinte Conferință v-CNAlz 2021, Președinte Societatea Română Alzheimer.

Ca și în anii precedenți programul va include un amplu program educațional constând în cursuri adresate studenților, asistenților medicali, rezidenților și specialiștilor în psihiatrie, neurologie, geriatrie și medicina de familie și  psihologilor clinicieni, neuropsihologilor.

Datorită faptului că majoritatea consultațiilor se desfășoară cu predominanță online, se va încerca o abordare cu deosebire adaptată la acest tip de examinare.

În cadrul întâlnirii se vor organiza dezbateri pe marginea politicii sanitare lansate în cadrul proiectului Sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică! în curs de desfășurare.