Începând cu 1 ianuarie 2014, România a intrat în cel de-al doilea ciclu de programare financiară europeană de la aderarea sa la Uniunea Europeană, pe 1 ianuarie 2007. După şapte ani de experienţă, România se pregăteşte pentru accesarea fondurilor europene structurale şi de investiţii 2014-2020.

În acest context, pe 27 februarie 2014, la Bucureşti, Revista Politici de Sănătate, editată sub egida Equity in Health Institute, organizează un eveniment în premieră în România: Conferinţa Internaţională RESTART 2014: Finanţarea sănătăţii din Fonduri Structurale şi de Investiţii 2014-2020, sub auspiciile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

restart_2014.jpg

Scopul acestei conferințe este de a aduce împreună vorbitori de renume național și internațional, pe teme de finanțare a sănătății din Fondurile Europene Structurale și de Investiții în exerciţiul bugetar 2014-2020, şi de a identifica cele mai bune practici şi direcţii pentru atragerea fondurilor în proiectele pentru sănătate din România.

În deschiderea evenimentului (confirmaţi):

Prof. Dr. Vasile PUȘCAȘ – Fost Negociator Şef al României cu Uniunea Europeană, Profesor Ad Personam Jean Monnet Chair, Universitatea “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene

Dr. Cristian BUŞOI – Preşedinte CNAS

Dr. Adrian PANA – Secretar de stat Ministerul Sănătăţii

Dr. Vasile CEPOI – Consilier al Prim-ministrului pe sănătate

Alin MITRICA – Secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene

Invitat special: Maria-Jose PEIRO – Policy Officer, DG SANCO, Comisia Europeană

HOT TOPICS:

– Strategia Europa 2020

– Ce noutăți aduce exercițiul bugetar european 2014-2020?

Fonduri puse la dispoziția statelor membre (FEADR, FSE, FC);

Prezentarea noilor Programe Operaționale;

Ce simplificări ale procedurilor aduce Regulamentul privind dispozițiile comune;

Programul Orizont 2020.

La eveniment vor participa peste 200 de invitați din domeniul sanitar, reprezentanţi ai instituţiilor de la Bruxelles, reprezentanţi ai autorităţilor de management, reprezentanţi ai ministerelor responsabile de alocarea fondurilor europene pentru sănătate, mass media.

Pentru înscrieri şi detalii privind locaţia evenimentului: office@politicidesanatate.ro sau la numărul de telefon: 0723-524-837.