Conferinta se afla, in acest an, la cea de-a 13-a Editie, si se va desfasura la Palatul Cultural din Arad, in perioada 09-11 Octombrie, deschiderea oficiala avand loc vineri, 09 octombrie, ora 10:00.

Obiectivul conferintei este reunirea, intr-un forum stiintific, a cercetatorilor si practicantilor de terapii medicale, naturale si spirituale, care, in conlucrare sinergica, sa sprijine cresterea nivelului de competenta a terapeutilor si imbunatatirea starii de sanatate a omului.

Tematica lucrarilor este stabilita pe trei domenii: regenerare psiho-fizica, armonizare sufleteasca si desavarsire spirituala. Programul va fi axat pe:

– lucrari prezentate in plenul Conferintei

– workshop-uri, ateliere de lucru

– standuri expozitionale.

Conferentiarii sunt: medici, psihologi, terapeuti si preoti, personalitati recunoscute pe plan national si international, cu rezultate de marca in aceste domenii. Sunt anuntate si incluse in program peste 100 de lucrari, care vor fi publicate in Compendiul Conferintei.

Conferinta a fost creditata in fiecare an, de catre Colegiul Medicilor din Romania, cu „Ore de educatie medicala continua”.

ANATECOR

Infiintata in data de 1997 in baza prevederilor Legii 21/1924, OG 26/2000. OG 37/2003 avand Avizului Ministerului Sanatatii Nr. 24160/02.06.1997, ANATECOR -Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania cu sediul in Arad si-a dorit sa vina in sprijinul celor ce doresc si au chemare pentru acest tip de terapii.

Activitatea educationala in domeniul terapiilor complementare a reusit sa aduca pe piata muncii un numar mare si semnificativ din punct de vedere calitativ de terapeuti pe diferite segmente ale acestor terapii. Maniera in care isi pregateste cursantii, este una de tip holistic, imprimand in programa educationala cursuri din diferite domenii de abordare a situatiei de boala, cum ar fi: reflexoterapie, masaj, fitoterapie, cristaloterapie, bioterapie, tehnica radianta, psihologie, astfel incat viitorul terapeut sa poata acumula un volum informational cat se poate de complet, complex si sufficient pentru a incepe aceasta activitate, urmand ca pregatirea lor sa fie una permanenta si continua.

Printre obiectivele Asociatiei pot fi enumerate:

– dezvoltarea terapiilor care intretin, mentin si optimizeaza sanatatea si a celor care previn imbolnavirea;

– dezvoltarea terapiilor care permit transformarea pozitiva, cresterea spirituala individuala, precum si evolutia pozitiva a persoanei;

– ocrotirea vietii ca parte integranta a biosferei; Omul, animalul, vegetatia, regnul mineral, fac parte din ecosistemul terestru si trebuie conservate nealterate.