conf finantare.jpgConferinţa internaţională “Finanţarea sustenabilă a sistemelor de sănătate” este organizată de Tarus Media împreună cu Asociaţia Spitalelor din România, în perioada 24-25 martie şi reprezintă cel mai important eveniment de două zile de acest gen din CEE.

Evenimentul organizat sub înaltul patronaj al preşedintelui Traian Băsescu, va reuni renumiţi speakeri români şi străini specialişti în sănătate, pentru a împărtăşi iniţiative de succes şi a prilejui dezbateri pentru identificarea celor mai bune soluţii de finanţare a sistemelor de sănătate.

Conferinţa oferă soluţii pentru creşterea eficienţei sistemelor de sănătate în condiţiile subfinanţării cronice a sistemelor şi va dezbate problema reorganizării spitalelor. Finanţarea serviciilor medicale pentru a creşte calitatea şi eficienţa. Ce soluţii de finanţare există pentru sistemul sanitar românesc? Care sunt modelele de finanţare de succes din spaţiul european? Reforma asigurărilor de sănătate. Managementul financiar al spitalului. La aceste întrebări şi nu numai vor răspunde invitaţii speciali din Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia.


Sesiunile plenare şi sesiunile interactive din cadrul conferinţei vor avea umătoarele teme:

– Sistemul farmaceutic – cost eficacitatea terapiilor, Health Economics şi HTA – How much is too much? (24 martie)

– Managementul financiar al spitalelor – impactul reorganizării spitalelor, cum ar trebui să fie finanţate spitalele (25 martie)


Au confirmat participarea:

Aura Răducu, Programme Manager – EU policies, Comisia Europeană, DG Regio.

Daniel Boda, Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Diapozitivelor Medicale.

Prof. Guillem López-Casasnovas (Spania) – Preşedinte. The International Health Economics Association.

Prof. Wim Groot (Olanda) – Universitatea Maastricht.

Prof. Niek Klazinga (Olanda) – The Academic Medical Center, Universitatea din Amsterdam, senior policy adviser pentru OECD.

Paul Vincke (Belgia) – Preşedinte, European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Rachel Irwin (Marea Britanie) – London School of Economics, Health


Vor participa politicieni români, oficiali, primari, directori de spitale, medici, reprezentaţi ai industriei.