Conferinta Doctoranzilor in Medicina si Farmacie are loc la Targu Mures

Aproximativ 200 de studenti de la medicina si farmacie participa, la Targu Mures, la prima Conferinta Nationala a Doctoranzilor in Medicina si Farmacie.
Potrivit programului, in aceste zile doctoranzii abordeaza zeci de teme de specialitate din domeniile Preclinic, Farmacie, Igiena, Epidemiologie, Anestezie-Terapie Intensiva, Medicina interna-Cardiologie, Gastroenterologie, Hematologie, Chirurgie. Imagistica, Obstetrica-ginecologie, Medicina Dentara si Chirurgie cardiovasculara.

Annamaria Gyorfy, unul dintre organizatori, a precizat ca la conferinta participa 152 de studenti cu lucrari publicate, 25 cu referate si 20 care vor avea cate o prezentare orala.
“Exista si participanti din afara tarii, din Ungaria si Republica Moldova, peste 15. Avantajul evenimentului consta in faptul ca se invata cum se publica o lucrare stiintifica intr-o revista, cum se face o prezentare orala la o conferinta. Pot primi opinia profesorilor conducatori de doctorat, despre cum pot imbunatati munca lor. De asemenea, manifestarea ofera ocazia unor discutii, in care acestia schimba informatii despre felul cum se desfasoara activitatea didactica la diferite centre”, a declarat Gyorfy.

Toate lucrarile prezentate la Conferinta Doctoranzilor in Medicina si Farmacie vor fi publicate in “Revista de Medicina si Farmacie – Orvosi es Gyogyszereszeti Szemle” a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.